Home Stiri Tropical Gem – pentru prima data in Galati

Tropical Gem, una dintre cele mai apreciate si cele mai bine cotate trupe de salsa din lume, va sosi pentru prima data in Galati. Ei sunt invitatii principali ai evenimentului Danubian Salsa Festival, organizat de scoala Sueno Dance din Galati, in perioada 6 – 8 iunie 2014. Organizatorii au vrut sa construiasca un festival international de mare amploare, iar prezenta celor de la Tropical Gem a venit tocmai pentru a conferi acest lucru evenimentului.

Trupa denumita Tropical Gem a fost infiintata in luna mai a anului 2000, la ideea lui Rafael Gonzalez Fernando Sosa. In luna iunie a aceluiasi an a debutat la Congresul Mondial de Salsa din Milano, propunand un stil inovator, caracterizat printr-o forta coplesitoare, prin determinare si atentie la detalii si imbogatit cu ritmuri diverse (rumba, cha cha, hip hop , etc), reusind astfel sa castigate definitiv admiratia si respectul colegilor de breasla si a publicului din lumea salsa de pretutindeni.

Sunt cunoscuti pentru show-uri precum “Survivor”, “Twilight”, “Una Noche in Nueva York” si “Diablo Rojo”, ultimul fiind si cel mai nou show al lor. Sunt creatorii unor show-uri explozive, care depasesc de cele mai multe ori 8 – 10 minute de dans continuu, cu povesti si costume memorabile, iar interpretarea de nota 10 ii pozitioneaza drept standard al performantei si a profesionalismului in randul trupelor de salsa din lume.

In afara de Tropical Gem, organizatorii ne-au declarat ca au deja confirmata prezenta unor nume impresionante de artisti internationali precum: Seo Fernandez & Eneris Muldago (Italia), Alfredo Torres (Bulgaria/Cuba), Dimitris & Stella (Grecia), Johnny Vazquez & Anna Zidaru (Italia/Romania), Fuerza Azteca (Italia), Evgeni & Lili (Bulgaria) sau Luis Vazquez.

In cazul fiecarui eveniment de mare amploare, intra in discutie inevitabil si subiectul finantarii, iar la acest capitol organizatorii au incearcat sa stranga fonduri din sponsorizari si de la colaboratori permanenti, dar cea mai mare pondere este reprezentata totusi de fondurile proprii.

Organizatorii spera ca acest festival va deveni o traditie in peisajul salsa din Romania, propunandu-si sa construiasca anual o noua editie, de fiecare data mai reusita, cu participanti importanti din lumea salsa la nivel mondial.

Scoala Sueno Dance este cea mai noua scoala de salsa din Galati, infiintata in ianuarie 2013. Totul a pornit de la ideea de a forma o trupa de dans, idee care s-a materializat in cele din urma cu infiintarea unei scoli. La scurt timp, cei 4 fondatori ai scolii, Pavalescu Mircea, Pavalescu Sorin Adrian, Anghelina Daniel si Anghelina Florin, au hotarat ca este timpul sa puna Galatiul pe harta salsa din Romania si asa a aparut Danubian Salsa Festival.

Galerie foto

 

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook Pagina Youtube

Leave a Reply

INTERVIURI