Home Evenimente 6th Salsa Factory Festival, 31oct-2nov 2014

Salsa Factory urmeaza sa sarbatoreasca implinirea celui de-al saselea an de existenta, iar acest eveniment se anunta a fi unul de exceptie, chiar un adevarat festival. Au fost invitate trupe de dansatori profesionisti, perechi senzuale de dansatori, performeri originali si instructori de la care vom avea cu siguranta ce invata. Vor participa de asemenea si reprezentanti ai celor mai cunoscute scoli din Romania. Totul se va petrece in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2014, la ceea ce se va numi “6th Salsa Factory Festival”, eveniment ce va fi gazduit de Crystal Palace Ballroom din Bucuresti.

Workshop-urile vor fi foarte variate: reggaeton, kizomba, semba, afro house, bachata, latin jazz, cha cha cha, urban latin moves, lady & man styling sau musicalitate. Vor fi de asemenea si doua workshop-uri Master Class sustinute de Marco Ferrigno (Upgrade your salsa skills) si de Fabricio & Sabrina (Kizomba next level).

Invitati internationali
Marco Ferrigno & Ansima Ballet (Italia)
Jessica Quilles (Puerto Rico)
Frank & Julie (Republica Dominicana & Franta)
Reda (Franta)
Fabricio & Sabrina (Angola & Madagascar)
Aimen (Franta)
Ovidijus Miksys (Lituania)
Maria Lopes & Utopia Dance Company (Franta)
Miro Dance (Bulgaria)
Dave & Patrick (Irlanda)

Update – 21 Octombrie 2014

Valentin Stefan se numara printre putinele persoane care investesc si se implica cu adevarat in dezvoltarea fenomenului salsa din Romania. Anul acesta a investit in construirea unei noi sali de antrenament pentru Salsa Factory, sala pe care a transformat-o si intr-o locatie de petreceri salsa primitoare, deschisa pentru public in anumite weekend-uri. In plus, in fiecare an ne-a obisnuit sa organizeze una dintre cele mai ample aniversari ale unei scoli de salsa din Romania. Anul acesta a mers la urmatorul nivel, iar aniversarea scolii a devenit festival. Pornind de la aceasta concluzie, l-am rugat pe Valentin sa ne povesteasca cateva detalii despre acest eveniment si despre ce va aduce el nou in peisajul salsa din capitala si din tara:

Vreau sa incep prin a va felicita pe voi pentru ceea ce faceti cu Dance Glance, pentru ca si voi investiti gratuit o mare parte din timpul vostru in a revitaliza comunitatea salsa din Romania si sunt din ce in ce mai putini oameni care doresc sa mai faca asta. Si eu, ca si alti cativa “mohicani”, inca mai investesc destul de mult in acest fenomen numit salsa. Pasiunea mea pentru ceea ce fac zi de zi este uriasa si este incununata an de an de un festival pe care-l organizez pentru elevii nostri, pentru prietenii de la alte scoli, pe scurt, pentru toti pasionatii acestui fenomen, care merita un eveniment de asemenea nivel, macar o data pe an.

Este adevarat ca anul acesta avem un nou studio in care am investit foarte mult pentru a-l aduce la standardele pe care mi le doream. Acolo ne desfasuram cursurile si, din cand in cand, organizam si petreceri, insa nu este si nici nu va fi un club, pentru ca nu este ceea ce-mi doresc eu pe termen lung. Insa, din punct de vedere al dotarilor, suntem una din scolile cu cele mai bune sali de curs din Romania, sala cu peste 250 de metri patrati, inaltime de aproximativ 4m, sistem audio profesional, vestiare, bai separate, parchet special pentru dans, oglinzi pe toata latimea salii etc.

Legat de cea de-a sasea aniversare-festival a scolii, organizarea unui eveniment de acest nivel nu este deloc usoara si, de aceea, foarte multe detalii incep a fi stabilite cu aproximativ un an de zile inainte. Anul acesta am ridicat stacheta foarte mult si ne vom afla in fata celei mai mari provocari de pana acum. Vom avea o sala de petreceri in mijlocul Bucurestiului, scena de mari dimensiuni, sonorizare, lumini… toate duse la un alt nivel decat pana acum si, ce-i drept, am emotii, pentru ca suntem foarte putini oameni implicati in organizare si speram sa putem duce totul la bun sfarsit.

Invitatii sunt alesi cu mare grija si aduc un suflu nou pentru Romania, desi sunt deja foarte apreciati in afara tarii. De asemenea, ne-am adaptat si la cerinta noului val de dansatori de kizomba si aproape jumatate din workshop-urile de anul acesta vor fi legate de acest stil de dans. Veti putea participa si la doua master class-uri, unul sustinut de Marco Ferrigno, axat pe salsa, si unul de Fabricio, pe kizomba. Unii dintre cei mai buni DJ de salsa din tara vor pune muzica la eveniment, fotografi profesionisti din tara si din afara ei vor imortaliza momentele cele mai importante, vor fi participanti la eveniment din foarte multe tari, vom dansa 4 nopti la petreceri cu tematica si dress-coduri diferite, veti vedea show-uri de un nivel foarte ridicat, workshop-uri pe masura… avem cam toate ingredientele unui eveniment mega-reusit. Deoarece am tinut mereu stacheta sus, atat ca scoala, cat si ca organizatori de evenimente, artistii vin cu mare placere la noi. Ei cunosc istoria noastra si istoria invitatilor din anii trecuti, iar acest lucru ne-a ajutat sa ne cream o reputatie, am fost axati pe calitate si astfel am atras oameni compatibili cu ceea ce am urmarit noi sa oferim.

Cu siguranta ca Salsa Factory a devenit un brand important in Romania, un brand care-ti insipira incredere, calitate, stil si eleganta. Se pot spune foarte multe lucruri despre ceea ce face Salsa Factory an de an, insa cel mai bine ar fi sa participati anul acesta la evenimentul nostru si sa fiti si voi martori la prezentarea noilor show-uri pe care le-am pregatit special pentru voi.

Fara voi, evenimentele de genul acesta nu pot exista si, daca nu vor fi sustinute, acestea vor disparea. Anul acesta vom scrie istorie din nou si va asteptam sa fiti martori, ca si pana acum, alaturi de noi.

In concluzie, acesta va fi unul din evenimentele de la care puteti obtine foarte usor informatii variate si de foarte buna calitate din dans, un festival de la care nu ar trebui sa lipsiti. La multi ani Salsa Factory!

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook Pagina Youtube

Leave a Reply

INTERVIURI