Home Interviuri Unde puteți participa la salsa pentru mămici și bebeluşi

Salsa cu bebeluși este un concept nou în România, dar o practică des întâlnita în alte țari. La o scurtă căutare online veți descoperi astfel de cursuri pe întreg mapamondul. Ideea fundamentală de la baza acestor cursuri este să sprijine și să întărească relația mămicilor cu cei mici, dar în același timp să le ofere proaspetelor mămici un mediu plăcut, prietenos în care să se distreze și să facă mișcare.

În România, cursuri de salsa pentru mămici sunt organizate în București, la școala Latin Dance România, în Satu Mare, la școala Passion4Salsa și în Cluj-Napoca la școala AIRE Dance Company.

12919678_989685571068749_6268942269583256008_nBeneficiile pe care le aduc aceste clase și totodată motivele pentru care vă recomandăm să participați la astfel de cursuri le descoperiți de la Andreea Simona, proaspăt mămică și instructoare a școlii Latin Dance România, din București.

1. Simona, bănuim că ideea ți-a venit prin prizma faptului că ești proaspăt mămică, dar totuși de ce cursuri de salsa pentru mămici cu bebeluși?

Ideea de a face aceste cursuri pentru mămici cu pitici, nu îmi aparține. Aparține unei foste cursante de-ale mele, născută în aceeași zi si lună cu mine și a cărei fetiță e cu câteva ore mai mare decât Bogdan (coincidenta sau nu?!?). La insistențele ei am ales să ies din zona mea de confort si să demarez acest nou proiect, iar pentru acest lucru nu pot să spun decât: Multumesc, Lidia! 🙂

Pe de altă parte, în conceptul de Baby Wearing se promovează purtarea sănătoasă a bebelușilor în sisteme ergonomice. Așadar, pasiunea mea pentru Salsa + Baby Wearing =  SALSA BABY WEARING <3, un concept nou ce susține atât un stil de viață sănătos prin mișcare (dans în cazul nostru), cât și prin purtarea ergonomică a bebelușilor.

2. De ce ar trebui să se înscrie mămicile la cursuri? Dă-ne 3 motive!

Este foarte simplu! Pentru că astfel este fericită toată lumea:

Mami – deoarece iese din casă, se detașează de rutina zilnică, face un pic de mișcare și socializează cu alte mămici.

Bebe – pentru că simte căldura și entuziasmul mamei, iar o mami fericită = un bebe și mai fericit.

Tati – pentru că mami își îndreaptă atenția către altceva și nu se mai ia de el din orice :))

3. Care au fost impresiile mămicilor după primele cursuri?

Mămicile au fost foarte obosite pentru că le-am pus la muncă. De multe ori au plecat spunându-mi că se simt excelent după curs. E normal! Dansul eliberează endorfine responsabile pentru starea noastră de bine, apoi există și ideea că ai făcut mișcare și nu te mai sabotează gândul că nu ai cum să mai faci sport, pentru că bebe e mic și depinde în mare parte de tine.

4. Au venit și tătici să asiste alături de mămici și micuții lor?

Spre surprinderea mea, au venit și tătici “purtăreți”, cum îmi place mie să le zic, ba mai mult, au și participat alături de puiuții lor, lăsându-le pe mămici să danseze “la liber” 🙂

5. Cum au reactionat cei mici la muzică și la mișcare?

Deși volumul era destul de ridicat pentru ei, toți puiuții au adormit pe rând după primele minute și s-au trezit când nu am mai făcut nici un fel de mișcare. Bebelușii adora muzica și sunt familiarizați cu mișcarea de pe vremea când erau în burtica mamei. De aceea se și încurajează purtarea bebelușilor până la vârsta de 2 ani sau chiar mai mult, pentru că le aduce aminte de mediul acela confortabil din burtică. Nu ați observat ca toți copiii se liniștesc atunci când sunt luați în brațe sau legănați?

6. Care sunt vârstele micuților?

Cel mai mic dintre participanți are vârsta de 2 luni, iar cel mai mare – 1 an si 3 luni. Dar teoretic, pot veni orice bebeluși care stau într-un sistem de purtat.

7. Când sunt cursurile?

Am ales să fac cursurile sâmbătă după amiază pentru că astfel pot veni și tăticii să ajute mămicile, iar copiii se află cumva între două mese și după sau înainte de somn. Știu acest lucru din propria mea experiență și consider că este în avantajul tuturor. Detalii despre cursuri aflati de pe Facebook

 


13046105_10204766559522205_1528255513_nAm fost curioși să aflăm și povestea cursurilor de la Satu Mare, așa că am rugat-o pe Monica Varga, fondatoarea școlii Passion4Salsa, să ne povestească cum au ajuns să organizeze astfel de cursuri:

1. Monica, ne povestești pe scurt cum ați ajuns la ideea de a organiza cursuri de salsa pentru mămici cu bebeluși? Când ați început cursurile?

“Familia” noastra Passion4Salsa este compusa din oameni de diferite vârste. Deseori, tinerii vin la cursuri se îndragostesc si …se casatoresc …urmeaza bebelușii (noi îi numim passionbabies). Ca urmare, mamicile ramân acasa cu bebelusii, însa le e dor de dans. La numai câteva luni, ca mama (vorbesc din experienta, am 2 fete: 13 si 7 ani) ti-e greu sa lasi copilasul altundeva si chiar daca ai unde sa-l lasi, ai mustrari de constiinta pentru faptul ca tu mergi la distractie si el e cu altcineva.

Astfel, o prietena buna, proaspat mamica, mi-a spus “nu vrei sa faci ceva si pentru mămici?”. Și cum în Satu Mare e tot mai mare comunitatea de mămici purtarețe, ea a răspândit vestea și noi am început activitatea. A fost un succes de la primul curs! Toată lumea s-a simtit bine, a socializat și a dansat împreună cu bebelușii.

E foarte important ca cei mici sa fie purtați în sisteme ergonomice, astfel sunt în siguranță. Am început aceste cursuri speciale în februarie.

2. De ce ar trebui să se înscrie mămicile la cursuri? Da-ne 3 motive.

Mămicile purtarețe, mai ales, dar și cele care nu au experiență în babywearing ar trebui să se înscrie în primul rând pentru că este o ocazie de a se relaxa fără mustrări de conștiință – se distrează împreuna cu bebelușii; socializează, și nu în ultimul rând, învață să danseze, având cel mai frumos partener posibil: copilașul.

3. Care au fost impresiile mămicilor după primele cursuri?

Deja, după prima ora de curs mămicile au fost foarte încântate, au rămas sa povestească, s-au legat prietenii și au așteptat cu nerăbdare următoarea întâlnire.

4. Au venit și tătici să asiste alături de mămici și micuții lor?

Da. Și tăticii au fost încântati de idee. Unii au venit să asiste, alții, după ce au văzut cum e la PassionMoms, s-au înscris la cursul de salsa începători.

5. Cum au reacționat cei mici la muzică și la miscare?

Celor mici le place mult, există toate condiţiile să se simtă bine: mami e aproape, mâncărica – la purtător, muzica bună şi legănatul îi face să adoarmă după câteva piese.

6. Care sunt vârstele micuţilor?

Avem copilaşi de la 3 luni până la 2 ani …. cei mai mari nu se mai lasă purtaţi pe tot parcursul orei, însa se distrează pe lângă mami.

7. Când sunt cursurile?

Cursurile se ţin o dată pe săptămână, miercuri dimineaţa de la ora 10:30. Înainte erau în a doua parte a zilei, dupa-amiza, însa odată cu venirea căldurii, mămicile au preferat o oră mai matinală. Detalii despre cursuri aflați de pe Facebook/Passion4Salsa

Author
Dance Glance isi propune sa fie sursa ta de informare despre comunitatea de salsa din Romania! Aici veti afla cele mai noi stiri despre evenimente de salsa din Romania si din lume, noutati despre performeri si informatii ce tin de lumea dansurilor latino. In concluzie, ne-am gandit sa coregrafiem cuvinte cu si despre comunitatea de salsa din Romania, sa le invatam sa danseze online si sa le punem pe scena salsa a dansatorilor carora le place sa citeasca si sa se informeze.

Leave a Reply

INTERVIURI