Home Evenimente Romania campioana la WLDC 2017

La mijlocul lunii decembrie s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a World Latin Dance Cup īn Orlando, Florida. Anul aceasta a fost prima ediție după despărțirea tristă de Albert Torres. El a fost promotorul acestei competiții mondiale, care reunește artiști din peste 35 de țări, ce-și întrec calitățile de dansatori în peste 70 de divizii de concurs. Evenimentul a fost găzduit de hotelul Wyndham Orlando Resort, în perioada 13 – 17 decembrie 2017. 

Deși competiția se desfășoară la mare distanță de țara noastră, există români pasionați de aceste stiluri de dans, care se antrenează cu multă pasiune să ajungă acolo și să-și împlinească visul, acela de a deveni campioni ai dansurilor latino. Atunci când te antrenezi cu seriozitate și când ai în jurul tău antrenori profesioniști, rezultatele nu se lasă așteptate. Anul acesta, România a fost reprezentată cu succes de patru dansatori talentați de la școala de dans iDance. S-au întors acasă cu premii de la toate categoriile la care au participat, printre care două medalii prețioase.

Ei au reușit următoarele performanțe:

Locul 1Radu Manole, Salsa Soloist Children Boy

Locul 3 – Cătălin Munteanu & Iuliana Jalba, Salsa Couple on1 ProAm

Locul 9Iuliana Jalba, Salsa Soloist Junior Girl

Locul 16Cătălin Munteanu & Andreea, Salsa Couple on1 Pro

 

Cu siguranță vom mai auzi de ei, iar noi Dance Glance îi felicităm din suflet pentru rezultate. Mai departe, Cătălin ne-a oferit mai multe detalii despre reușita lor:

1. Cât timp v-ați pregătit?

Este a II-a oara când participăm la acest campionat mondial. De fiecare dată ne-am propus încă de la începutul anului să participăm. Imediat ce am început cursurile în ianuarie, am început și antrenamentele pentru concurs.

2. Ați colaborat cu cineva pentru această competiție?

Noi colaborăm cu Franco Rocha, de origine din Uruguay, dar locuiește în Barcelona. Nu am pornit antrenamentele special pentru această competiție, pur și simplu am ales să colaborăm după ce ne-am întâlnit la un festival de salsa. A fost o chimie între noi, i-am propus să ne antreneze și a acceptat. 

Prima dată a făcut coregrafie pentru Cătălin & Andreea, ulterior a făcut coregrafie pentru Iuliana Jalbă, cu siguranță am avut ce învăța de la el. Deși coregrafiile pentru Cătălin & Iuliana – prin care am obținut locul 3 la ProAm – și cea pentru Radu Manole – prin care a câștigat locul 1 la soloist children – au fost concepute în totalitate de către Cătălin & Andreea, acestea au fost realizate datorită informațiilor primite de la Franco Rocha, căruia îi mulțumim din suflet. Bineînțeles, vom continua această colaborarea.

3. Cum ați fost primiți in Orlando?

Am fost foarte bine primiți, deși noi am avut doar 3 susținători în sala. Încă de când au prezentat țările și am ieșit pe scenă fiecare reprezentant, atunci când s-a auzit Imnul României oamenii ne-au aplaudat și ne-au susținut. Chiar dacă în acest concurs au fost foarte mulți latino-americani, la categoriile noastre am concurat cu țări precum: Columbia, Mexic, USA, Argentina, Peru, Chile, Costa Rica etc., după fiecare reprezentație de dans din competiție am apreciați și aplaudați.

4. Cum ați reușit să vă susțineți deplasarea și toate costurile?

Din păcate anul acesta ne-am susținut singuri financiar, nu am avut sponsori, însa am încredere că pentru 2018 vom găsi sponsori care să ne susțină cu acest campionat.

5. Cătălin, compara experiența ta de acum, cu cea din 2016!

Pentru mine este o diferență foarte mare, în 2016 am căpătat foarte multă experiență, am învățat multe, am văzut ce coregrafii fac, stilul lor de dans care nu se compară cu ce dansăm noi în Europa, am învățat cum sa îmi lucrez coregrafiile și bineînțeles că am învățat și să fac coregrafii noi și mai dinamice.

6. Spune-ne câteva cuvinte despre fiecare performer din echipa voastră:

Iuliana Jalba – are 13 ani, reprezintă școala de dans iDance Studio, lucrează cu noi de 3 ani, este un copil talentat cu o dorință foarte mare de a se perfecționa și de a ajunge pe podium la campionatul mondial, dansul pentru ea este deja un mod de a trăi.

Radu Manole – are 11 ani, reprezintă scoală de dans iDance Studio, lucrează cu noi de mai bine de 2 ani, este perfecționist, silitor și în momentul de față pentru el dansul este mai important decât orice altă activitate caracteristică vârstei lui.

Andreea Munteanu – are 30 de ani, este instructor de dans acreditat în cadrul școlii de dans iDance Studio, a început să activeze ca dansator afiliat la Federația Română de Dans Sportiv de la vârsta de 13 ani. Intrând în acestă branșă a participat la numeroase concursuri de dans sportiv, spectacole și festivaluri de salsa și bachata, ocupând mereu podium.

Cătălin Munteanu – are 29 de ani, este instructor de dans acreditat în cadrul școlii de dans iDance Studio, cu o experiență de 18 ani în dans sportiv și dansuri de club (salsa, bachata, kizomba, merenque, rueda). În tot acest timp a participat la numeroase competiții și festivaluri de dans, alegând în permanență să se perfecționeze alături de instructori din străinătate, finaliști la campionatele mondiale de dans latino și dansatori de talie mondială.

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook iDANCE Romania Pagina Youtube iDANCE Romania
Galerie foto

 

Leave a Reply

INTERVIURI