Home Profil Perfomer Iulian Dinu – Salsa Picante, Brasov

Iulian Dinu este unul din cei mai experimentati dansatori latino din Romania. Este fondatorul, alaturi de sotia lui Eva, a scolii Salsa Picante din Brasov. Alaturi de Eva organizeaza an de an Congresul National de Salsa, cel mai mare eveniment latino din Romania.

5 INTREBARI DESPRE DANCE

Cum a inceput totul?

Formarea mea ca dansator a inceput in 1990, la cursurile de dansuri sportive marca Ioan Corneliu Vasiliu – un adevarat maestru al dansului. Intalnirea cu salsa a avut loc in 2004, primii pasi, primele figuri le-am invatat de la un prieten… nu din Cuba… ci din India. In perioada aceea eram deja instructor de dans sportiv, dar nu stiam inca de existenta altor scoli de salsa din Romania. Am deschis primul curs de salsa al scolii Salsa Picante (parte a Academiei de Dans Brasov) in 9 martie 2005. Primul contact “national” l-am avut cu Salsa Caliente, l-am cunoscut pe Luci (cu plete), primul meu prieten din lumea salsei, apoi la cateva luni am luat pulsul salsei din Bucuresti, cunoscandu-l pe Dragos de la Salsa Galaxy, si mai apoi pe Wilmark.

Studii, performante sau premii (legate de dans)

Sunt atestat ca instructor de dans in cadrul Federatiei Romane de Dans Sportiv, am participat la workshopuri si pregatiri private cu instructori renumiti din lumea salsei.

Consider o perfomanta infiintarea scolii de dans Salsa Picante, ceea ce a presupus multa pregatire si responsabilitate la vremea aceea si sustin ca si in zilele noastre acestea ar trebui sa defineasca scolile de dans si mai ales pe cei care le infiinteaza.

O performanta importanta pentru mine este organizarea Congresului National de Salsa la Brasov. Avand sustinerea liderilor scolilor de salsa, anul acesta numarul participantilor a depasit 2000. In perioada 23 – 26 ianuarie 2014 va asteptam cu drag la a 8-a editie a CNS. Ma mandresc cu premiile obtinute de trupa Salsa Picante, o echipa plina de energie, pasiune si personalitate!

In decursul a 8 ani de existenta a Salsa Picante palmaresul nostru consta in:

• Locurile 1, 2, 3 si mentiune la Campionatul National de Rueda de Casino de la Cluj-Napoca;

• Locurile 1 si 2 la concursul “Cea mai buna trupa de salsa din Romania” de la Vama Veche;

• Locul 1 la categoria solo, la calificarile pentru World Latin Dance Cup 2013, castigat de Monica Dobroiu, ea fiind vicecampioana la acest concurs in anul 2012;

Pentru mine personal premiile sunt toate momentele petrecute cu Eva (sotia mea), Timi (fiica noastra) si cea mai nebuna, trasnita, iubita, barfita, dar profesionista echipa, Salsa Picante sau pe scurt “picantii”. Si, bineinteles, aplauzele primite din partea dansatorilor de salsa si din partea prietenilor iubitori de dans.

Momentul care te-a marcat in cariera de dansator

Sunt doua momente importante:

Primul este participarea la un antrenament al trupei de dansuri populare “Poienita”, condus de maestrul Ioan Corneliu Vasiliu, dupa care am decis ca trebuie sa invat, sa stiu si dansurile populare.

Al doilea moment a fost intalnirea mea cu instructoarea Mioara Dan din Italia, care mi-a insuflat bucuria de a dansa Salsa si m-a incurajat sa deschid primul curs de salsa la Brasov, concomitent cu impactul pe care l-a avut asupra mea filmul “Dance with me”.

Motivul care te face sa urci pe scena

Placerea de a dansa si de a impartasi acest minunat sentiment cu ceilalti.

Motivul care te face sa dansezi social, in club

Bucuria de a fi impreuna cu prietenii mei.

5 INTREBARI DESPRE GLANCE

Artistul/Performer-ul care te inspira (in acest moment), sau care te-a ajutat sa te descoperi.

Maestrul coregraf IOAN CORNELIU VASILIU.

Numeste 3 piese latino care sunt in acest moment in playlist-ul tau, poate chiar pe repeat (indiferent daca sunt melodii de salsa, bachata, cha cha, zouk etc)

Cuero na’ma – Tito Puente

Echale Salsita – Ignacio Pineiro

Ave Maria Morena – Israel Cachao Lopez

Care este profesia ta, pe langa cea de dansator/performer?

Inginer

Mancarea preferata

Papanashu’

Data nasterii si zodia

30 decembrie 1968, Capricorn

Galerie foto

 

Leave a Reply

INTERVIURI