Home Interviuri O noua scoala de salsa in Bucuresti – Revolucion del Cuerpo

Astazi, 17 martie 2014, se deschide in Bucuresti o noua scoala de salsa. O scoala pe care credem ca au asteptat-o multi, o scoala interesanta prin instructorii ei. Acestia au inceput acum 2 ani un proiect “melodios”, trupa Melodia Project, iar acum propun “o revolutie”, revolutia corpului, prin scoala Revolucion del Cuerpo.

Pentru a descoperi mai multe despre acest nou proiect, am discutat cu Romy Gurguiatu, care alaturi de Claudiu Constantinoiu, Ada Calugareanu si Alexandra Ilie sunt “faptasii” celor prezentate mai sus.

1. Ce aduce Revolucion del Cuerpo in plus in lumea salsa din Romania, pe langa celelalte scoli deja existente?

Pe langa cursurile obisnuite ce au loc de regula in fiecare scoala, ne-am propus sa sistematizam arii ce sunt mai putin cunoscute si predate la noi in tara, precum body movement, rumba cubana, afro-cuban sau diferite fuziuni de stiluri. Mai simplu spus, modulele pe care le propunem sunt construite sa ofere doritorilor toate informatiile si aspectele de tehnica de la nivel basic la nivel mai avansat, pentru a-si completa cunostintele si pentru a-si imbunatati social dancing-ul.

2. De ce trupa si apoi scoala de dans? Ce v-a motivat?

Dorinta de a progresa mai mult. Acesta a fost cel mai mare imbold pentru care ne-am propus sa facem acest pas. In acelasi timp, ne-am gandit si la ideea de a contribui cu orice mijloc la dezvoltarea comunitatii de salsa.

3. Pe site-ul scolii, la capitolul instructori, sunt mentionati, pe langa tine, Claudiu si Ada, iar Alexandra Ilie este colaborator. De ce v-ati organizat in felul acesta si ce experienta aveti voi, cei trei instructori, in acest stil de dans?

Instructorii ai scolii vor fi Ada, Claudiu si subsemnatul. Alexandra, pe de alta parte, va fi instructor colaborator al scolii. Din cauza prioritatilor si a timpului, ea nu va tine cursuri regulate, dar se va implica pe partea de module si workshop-uri.

Experienta noastra in dans porneste din 2006 si include ore de studiu in cadrul cursurilor regulate, workshop-uri, precum si studiu personal si social dancing. Mai multe informatii despre fiecare instructor in parte se gasesc pe site-ului scolii – www.revoluciondelcuerpo.ro

4. Care este structura cursurilor? Am observat ca promovati si ideea de modul special, pentru cursanti, dar si pentru persoanele care nu frecventeaza cursurile scolii, dar vor sa aprofundeze un stil de dans anume.

Structura cursurilor include cursuri regulate ce au loc de luni pana joi (inclusiv), module ce au loc in fiecare vineri si practice-ul ce are loc duminica. Modulele sunt cursuri saptamanale ce vin sa completeze informatiile si aspectele tehnice ce tin de stilurile afro-latino-caraibice si reprezinta o alternativa la cursurile obisnuite. Altfel spus, daca un dansator doreste sa aprofundeze arii adiacente sferei afro-latino-caraibice si elementele de tehnica caracteristica acestora sau daca doreste sa-si completeze cunostintele dezvoltate pana in prezent o poate face in cadrul modulelor propuse de noi. Toate cursurile, modulele si viitoarele workshop-uri ce vor fi organizate sunt dedicate tuturor dansatorilor indiferent de apartenenta lor la vreo scoala de dans.

5. Legat de aceste module, preturile pentru cei din afara scolii sunt mult mai mari. De ce ati ales aceasta grila de preturi?

Privind dintr-o alta directie, preturile sunt de fapt mult mai mici pentru cursantii scolii. Este normal sa ne gandim la fidelizarea cursantilor scolii, oferindu-le preturi mai mici, ei fiind cei pe care ne concentram cel mai mult.

6. Trupa Melodia Project va continua sa prezinte noi coregrafii in paralel cu existenta scolii Revolucion del Cuerpo sau va veti concentra de acum mai mult pe predat si formarea elevilor?

Trupa Melodia Project va continua sa existe si sa prezinte coregrafii pentru ca functioneaza independent de scoala de dans. Trupa este un proiect ce a luat fiinta in 2009 cu ideea de a ajuta promovarea numelui Romaniei in cadrul evenimentelor internationale. Targetul scolii este altul.

7. Care sunt planurile pentru scoala si elevi? Va ganditi sa construiti si o trupa de dans cu elevii scolii voastre?

Planurile pentru scoala privesc promovarea fenomenului latino, evolutia viitorilor elevi cat si evolutia celor ce vor sa faca dans cu adevarat si vor sa se concentreze mai mult pe acest aspect. La momentul de fata, infiintarea unei trupe de dans nu reprezinta un target prioritar.

Dance Glance le ureaza celor patru “melodiosi revolutionari” succes cu scoala si multe reusite in proiectele indraznete si inedite pe care cu siguranta le pregatesc in viitorul apropiat!

Galerie Foto:

Leave a Reply

INTERVIURI