Home Stiri Mania Latina Dance Cup Bachata Contest

Mania Latina Dance Cup Contest

A treia editie Romantic Latin Festival, eveniment organizat de Clubul Sportiv Mania Latina din Bucuresti, s-a desfasurat cu succes in weekendul 16-18 mai 2014. Un moment important al evenimentului l-a constituit concursul de bachata “Mania Latina Dance Cup Bachata Contest”, care s-a desfasurat sambata seara, 17 mai 2014. Despre acest moment am dori sa va povestim mai multe pentru ca am observat o crestere a interesului dansatorilor autohtoni pentru competitii si am remarcat totodata o imbunatatire considerabila a coregrafiilor.

Din discutiile avute cu cei care s-au aflat in public se pare ca multi au remarcat aceasta crestere si au laudat nivelul imbunatatit al coregrafiilor din concursul, care a fost net superior fata de cel din anii precedenti. Organizatorii au admiratia noastra si le dorim ca acest festival, cat si concursul de bachata sa fie din ce in ce mai reusite si in anii ce urmeaza.

Revenind la competitia de sambata seara, atmosfera a fost intretinuta de cei doi MC foarte simpatici: DJ Romy aka The Preacher din Bucuresti si Pambos din Bulgaria.

Juriul a fost format din urmatorii artisti internationali: Reda (Reda Dance, Franta), Roberto Lesiati (Mira Que Locura, Italia), Adele Franco (Mira Que Locura, Italia), Domenico Cinisi (Italia), Alejandro & Loli (Spania) si Jose & Elena (Italia).

In competitia “Mania Latina Dance Cup Bachata Contest” s-au inscris 7 perechi. A fost un concurs interesant, in care publicul a fost captat de coregrafiile prezentate. Dupa deliberare, juriul i-a numit castigatori pe cei care au fost totodata si favoritii publicului: Andreea Daniela Bisca, (Ada) – 17 ani – si Catalin Sandulache – 27 ani.

Clasamentul final

1. Andreea Daniela Bisca (Ada) si Catalin Sandulache (Salsa Factory – Bucuresti) – video
2. Annamaria Lucia Dima si Virgil Pana (Salsa Factory – Bucuresti)
3. Daniela Hermenczi si Hugo Cedeno – Independenti
4. Denisa Pop si Arnold Hathazi (Passion4Salsa – Satu Mare)
5. Andreea Anghel si Andrei Bogdan Enache (Latin Dance – Bucuresti)
6. Niko Tonca si Bogdan Chicos (DekaDance Academy / Latin Dance – Bucuresti)
7. Diana Solomon si Constantin Cristi Deliu (Mania Latina / Magic Dance – Bucuresti)

La povesti cu Ada si Catalin

Dupa competitie am stat de povesti cu cei doi castigatori, Ada si Catalin, pentru a afla detalii despre cat timp si cum s-au pregatit pentru acest concurs. Asa am descoperit de la Ada ca “am muncit mult, deoarece ne-am dorit foarte mult sa dam tot ce e mai bun din noi si sa fim multumiti cu prestatia noastra, indiferent de rezultat. Antrenamentele le-am inceput cam la jumatatea lunii februarie.”

Pentru Catalin a fost prima participare la un concurs de acest gen si a simtit ca aceasta competitie a fost de un nivel foarte ridicat, “am fost foarte surprins sa vad anul acesta atat de multi concurenti foarte bine pregatiti. E un lucru imbucurator pentru comunitatea salsa din Romania.”

Coregrafia celor doi a fost realizata de instructorii lor de la Salsa Factory, Valentin Stefan si Mirela Cretu, carora cei doi le multumesc pentru rabdarea si munca depusa. “Fara ei nu am fi reusit sa castigam!” subliniaza Catalin.

Sunteti curioase sa aflati cine a ajutat-o pe Ada cu machiajul si coafura sau cine i-a croit costumul? Iata ce ne-a raspuns: “Pentru coafura si machiaj tin sa ii multumesc inca o data Liviei Berceanu, care a facut o treaba minunata. Si cocul si machiajul au rezistat pana dimineata cand s-a terminat party-ul. Costumul meu este croit la Atelier ByUs.”

Pentru Catalin aceasta pasiune pentru dans a inceput in mai 2009 la Ovidiu de la Corazon Latino, dar a continuat o luna mai tarziu la Mania Latina dintr-un motiv foarte simplu “am inceput sa indragesc foarte mult bachata”, iar scoala Mania Latina este recunoscuta pentru faptul ca pune accent pe bachata. Dupa perioada Mania Latina a colaborat timp de doi ani cu Felix de la Oportunidad – escuela de salsa, “care a contribuit la dezvoltarea mea ca dansator” adauga Catalin. Din octombrie 2012 este elev al scolii Salsa Factory, unde a gasit mediul cel mai propice pentru performanta.

Pentru Ada, dansul a aparut mai devreme. “Am inceput sa dansez la varsta de 6 ani, cand parintii mei m-au dus la cursuri de dans sportiv, pe care le-am urmat timp de 6 ani si jumatate. Insa, adevaratul meu drum in lumea dansului a inceput in 2010, cand am descoperit salsa alaturi de Salsa Factory. Am stiut din prima ca e scoala potrivita pentru mine, dovada ca de 4 ani nu am mai urmat cursurile altei scoli. Persoanele care m-au ajutat sa ajung unde sunt acum sunt Valentin Stefan si Mirela Cretu, care ne-au indrumat pasii spre bachata, mie si partenerului meu, Catalin Sandulache, si inca o data Valentin Stefan, dar impreuna cu Laura Papara (Lali) de data asta, care ne sunt instructori si la cursuri si pentru trupa. Consider ca adevarata mea dezvoltare ca dansatoare a venit in momentul in care am fost aleasa sa fac parte din trupa mica Salsa Factory si, astfel, am fost motivata sa trag din ce in e mai mult de mine sa ajung unde imi doresc.”

Despre planurile celor doi Catalin ne-a prezentat cele ce urmeaza: “Urmatorul concurs la care vom participa va fi cel din Vama Veche, in august, Romanian Latin Dance Cup, de unde se obtin calificarile la Campionatul Mondial de la Miami, World Latin Dance Cup. Vom participa, dupa aceea, si la concursul de bachata din Borovets, de la sfarsitul lui octombrie 2014.”

Galerie foto

 

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook Pagina Youtube

Leave a Reply

INTERVIURI