Home Profil Artist JONNY PACHECO – El Maestro

Johnny Pacheco este unul dintre cele mai importante pesonaje din muzica latina. De numele lui se leaga cariera celor mai cunoscuti muzicieni latino pe care ii ascultam si noi zi de zi. Este cunoscut pentru fondarea casei de discuri Fania Records, sub numele careia multi artisti latino au facut istorie, si pentru lansarea termenului “salsa”, care denumeste toate genurile muzicale latino.

 
Nume: Johnny Pacheco
Data si locul nasterii: 25 martie 1935, Santiago de los Caballeros (Dominican Republic)
Gen muzical: Son montuno, Guaracha, Cha cha cha, Pachanga, Salsa
Instrumente: de percutie, flaut, saxofon
Music groups: Fania All-Stars

BIOGRAPHY

Johnny Pacheco, fiu al lui Rafael Azarias Pacheco, fost sef de orchestra si clarinetist intr-una din cele mai renumite orchestre ale vremii – Santa Cecilia Orchestra, sarbatoreste astazi, 25 martie 2014, implinirea a 79 de ani. S-a nascut in Santiago de los Caballeros, din Republica Dominicana si , la varsta de 11 ani, se muta in New York impreuna cu familia. Fiind influentat de tatal sau, Johnny studiaza acordeonul, vioara, saxofonul si clarinetul. In New York el urmeaza sa studieze si instrumentele de percutie, dar si flautul, fiind recunoscut ca unul din cei mai buni flautisti ai epocii.

In 1960 formeaza prima lui orchestra, legendara “Pacheco y Su Charanga”. Alaturi de Alegre Records, lanseaza primul album “Johnny Pacheco Y Su Charanga Vol. 1”, vandut in peste 100.000 de exemplare. In urmatorii 3 ani introduce un nou stil de dans si, totodata, un nou gen muzical, caracterizat prin acordurile de flaut. Acesta a luat numele de “Pachanga” si le-a adus numeroase turnee in USA, Europa, Asia si America Latina.

La sfarsitul anului 1963, cand Pacheco avea varsta de 28 de ani, cariera sa a luat o alta turnura istorica. Atunci el a creat impreuna cu Jerry Masucci, un avocat italian pasionat de muzica latino, Fania Records. Urmatorul an, in 1964, lanseaza noul concept Pacheco intitulat Canonazo, o trecere de la stilul Charanga la stilul Conjunto. Ca director executiv si producator al companiei, Johnny este responsabil pentru lansarea unor tinerelor talente, care mai tarziu au format Fania Records.

In 1968 Pacheco a adunat la un loc o parte din muzicienii casei de discuri, alaturi de care a organizat un concert. Acest moment a dat nastere legendarei grupari latino Fania All Stars. Anul 1971 a fost anul in care orchestra a “explodat” pe scena salsa, urmand o perioada incredibila in muzica latino, care a continuat si peste 30 de ani, condusa fiind de Mr. Pacheco.

Mr. Pacheco este un artist inca activ, care a ajuns la frumoasa varsta de 79 de ani. In cariera lui de peste 40 de ani a fost un artist foarte cerut in industria muzicala, nu doar latino. A cantat atat solo, fiind invitat in numeroase festivaluri de jazz din toata lumea, cat si alaturi de cei mai renumiti muzicieni latino precum: Perez Prado, Xavier Cugat, Tito Rodriguez, Tito Puente, Celia Cruz si multi altii. A avut de asemenea numeroase colaborari cu artisti ca Quincy Jones, Stan Kenton, Tony Bennett, George Benson, Sammy Davis Jr., Ethel Smith sau Stevie Wonder.

Daca ne gandim la mostenirea pe care ne-a lasat-o, din punct de vedere muzical, putem enumera cateva din cele peste 150 de piese minunate create de el: “La Dicha Mia”, “Quitate Tu Pa’ Ponerme Yo”, “Acuyuye”, “El Rey de la Puntualidad” sau “El Numero Cien”, o piesa pe care a dedicat-o lui Tito Puente.

Alte cateva colaborari care merita amintite sunt:

– cu rapper-ul Mangu, in albumul “Calle Luna Y Calle Sol”, unde interpreteaza flautul

– ca director muzical pentru filmul “Our Latin Thing”, primul film despre salsa

– in 1974, cand a lucrat la un al doilea film intitulat “Salsa”

– cand a contribuit, in 1980, la coloana sonora pentru filmele: “Mondo New York” si “Something Wild”

– cea mai recenta colaborare a fost pentru filmul “The Mambo Kings”, produs de Warner Brothers

Iar in incheiere…Dance Glance ii ureaza “La multi ani!” 🙂

 Dance Glance TOP 10
TITLU ARTIST ALBUM GENRE/STYLE
Quimbara Johnny & Celia Cruz Celia & Johnny Latin Jazz
Fania Johnny Pacheco Canonazo Salsa
Acuyuye Johnny Pacheco Que Suene la Flauta Salsa, Pachanga
El Guiro de Macorina Johnny Pacheco El Maestro Salsa, Pachanga
Dakar, Punto Final Johnny Pacheco Canonazo Salsa
Mi Musica es Para Ti Johnny Pacheco Early Rhythms Cha Cha Cha
Mambo Inn Johnny Pacheco Early Rhythms Salsa, Mambo
El Faisan Johnny Pacheco El Maestro Cha Cha Cha
El Agua del Clavelito Johnny Pacheco Pacheco y Su Charanga Salsa, Pachanga
Alto Songo Johnny Pacheco Que Suene la Flauta Salsa, Pachanga
Sonero Johnny Pacheco & Pete Perfeta Combination Salsa
 Galerie foto

[Not a valid template]

 

 

Similar articles

Leave a Reply

INTERVIURI