Home Evenimente Congresul National de Salsa de la Brasov, 2017

Mitran Photography

Ne-am obisnuit sa spunem ca evenimentul de la Brasov, Congresul National de Salsa,  este una dintre cele mai importante si reusite manifestari de salsa din Romania, dedicate scolilor autohtone. Dupa editia din 2017, editia cu numarul ZECE, cu siguranta suntem in asentimentul multora dintre voi cand afirmam ca, intr-adevar, este cel mai reusit eveniment de salsa din tara. Mai mult decat atat, in acest an a rivalizat cu cele mai importante evenimente din lume.

Primele estimari arata ca la NSC 2017 au participat aproximativ 2000 de salseros, din tara si de peste hotare. Toti s-au bucurat de noua locatie, avand la dispozitie trei sali impresionante de dans, pentru toate gusturile: salsa, bachata si kizomba. Cele doua concerte de mare calitate sustinute de Tumbaito Band si Mercadonegro, scena spatioasa si foarte bine echipata, DJ-ii experimentati, show-urile scolilor din Romania si petrecerile pana la 8 dimineata au facut din cele 4 seri ale congresului un eveniment de neuitat.

Dupa ce ne-am mai revenit din petrecut, am povestit putin cu organizatorii evenimentului, Eva si Iulian Dinu. Iata ce ne-au spus despre aceasta editie, dar si despre planurile de viitor ale evenimentului:

Cati participanti au fost la aceasta editie?
Ne-am bucurat ca, dupa un an de pauza, pasionatii de salsa au ramas atrasi de eveniment si au venit entuziasti la Brasov. Si-au anuntat prezenta 50 de scoli din tara si ne-am adunat in jur de 2000 de persoane: dansatori, performeri, instructori, invitati, voluntari. Fiind un eveniment national, prezenta fiecarei scoli este importanta. In numar mare au venit cei de la Salsa Factory, Mania Latina, Salsa Mania, Dancefeelings, Step in2 Salsa, Bailarte DC, Latin Dance Romania, Ritmo Latino. Multumim tuturor scolilor pentru mobilizare si implicare!

In cateva cuvinte, care este feedback-ul pe care l-ati primit din partea participantilor?
Dorinta reintalnirii la Brasov a fost mare, iar feedback-ul primit este extraordinar. Toata lumea s-a bucurat de spatiile moderne si generoase oferite de noua locatie, dar si-au exprimat parerea si despre partile care se pot imbunatati pentru viitoarele editii. Trecerile dintre sali au constituit un impediment, dar impartind optim timpul petrecut in fiecare sala in parte, se putea micsora disconfortul. Pentru vreme nu putem garanta, dar pentru alei bine curatate da. La workshop-uri am insistat sa se respecte programul, cu pauze cu tot, pentru a avea timp suficient pentru schimbarea salilor. Multi spun ca am ridicat stacheta foarte sus. Avem o veste buna: se poate si mai bine, pentru ca vom tine cont de observatiile participantilor. Concertele, show-urile si workshop-urile au fost apreciate la adevarata lor valoare, ceea ce ne-a bucurat mult.

Au fost diferente majore in organizare dupa ce ati schimbat locatia?
Da, au fost. Nu mai eram in centrul orasului, dar spatiile confortabile ale centrului de evenimente Lux Divina, dotarile moderne, deschiderea si atentia echipei de aici la cerintele noastre au contribuit la reusita organizarii. Si urmatoarea editie va fi gazduita de Centrul de evenimente Lux Divina.

Care au fost principalele provocari?
O atentie deosebita a trebuit sa acordam sonorizarii. Multumim tuturor celor care au contribuit la acest lucru: Operei Brasov, alpinistilor utilitari, decoratorilor si, in mod deosebit, profesionistilor de la My Sound si Sonor Stage Solutions, care au reusit sa ne asigure cele mai bune conditii pentru a ne putea bucura din plin de concertele live. Sala Dacia ne-a impins spre ideea de a avea doua concerte. Astfel, am invitat trupa Tumbaito, cu un solist nou, Alberto Caicedo, si orchestra Mercadonegro (cea mai titrata din Europa). Evolutiile lor au fost la nivelul asteptarilor, iar schimbul de energie dintre band-uri si dansatori a fost entuziasmant. Ne dorim ca si la editia urmatoare sa putem oferi participantilor muzica live de cea mai buna calitate.

De la an la an a crescut numarul prietenilor de peste hotare. Care sunt tarile din care au participat?
Anul acesta au venit atat organizatori de evenimente, promoteri, cat si dansatori din Italia, Croatia, Olanda, Anglia, Franta, Bulgaria, Republica Moldova, Dubai, Cipru, Tunisia, Turcia, Israel, Canada.

Ce v-a impresionat cel mai mult la aceasta editie?
Caldura cu care au fost primite concertele si faptul ca am demonstrat ca suntem o comunitate frumoasa si unita!

Multumim tuturor pentru sustinere, implicare si buna dispozitie! Ne bucuram ca a 10-a editie a Congresului National de Salsa a avut loc si a avut un succes demn de o editie aniversara!

Mai multe detalii
National Salsa Congress 2017 National Salsa Congress 2017 National Salsa Congress 2017

 

Leave a Reply

INTERVIURI