Home Stiri A apus Barbara Craddock – Grand Dame of Mambo

Barbara Craddock - Grand Dame of Mambo

O veste trista pentru iubitorii muzicii latino – Barbara (Miller) Craddock – Grand Dame of Mambo, nascuta pe 18 mai 1940, in New York, a incetat din viata la Pembroke Pines (Florida), pe data de 20 ianuarie 2015. Barbara este cunoscuta ca partenera a legendarului dansator latino din era Palladium, Pedro “Cuban Pete” Aguilar.

Barbara a inceput sa danseze de la varsta de 15 ani. A studiat dans sportiv, balet, jazz si tap, voce si pian. A adunat 40 de ani de experienta pe scena si predat. Indragostita de ritmurile latino, pune pentru prima data piciorul in clubul Palladium in anul 1955, unde il si intalneste pe viitorul ei partener de dans, legendarul Cuban Pete. De la el invata sa danseze onClave, stil pe care il va promova toata viata si despre importanta acestui instrument de baza al muzicii si al dansului latino: la clave.

Barbara este un izvor important al culturii latino, fiind invitata la numeroase evenimente sa vorbeasca despre istoria muzicii/ dansului latino. Lasa in urma numeroase interviuri, workshop-uri, dar si un film documentar despre Cuban Pete, “Mambo Man”, pe care, din pacate, nu a reusit sa-l mai termine. Asteptam totusi lansarea lui cu mare interes si va vom tine informati privind aparitia lui.

Cateva din premiile obtinute de Barbara Craddock

Latin Jazz USA Lifetime Achievement Awards at the 2007-2008 Ms. Latina International Pageant – 2007
Fiestas Patronales Benefactor Award – 2005

3 Kings Productions Company Lifetime Achievement Award – 2004
Key to the City of Fort Myers, FL – 2004
Lifetime Achievement Awards & Citations: The Annual Norwegian Salsa Congress – 20.09.2003
NJN-TV – 25.04.2001
St. Stephen Catholic School – 2001

Odihna vesnica, Barbara!

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook Pagina Youtube

 

Leave a Reply

INTERVIURI