Home Stiri 5 ani de dans cu Dance School BAILArte!

Calendarul lunii februarie 2014 cuprinde un numar impresionant de evenimente in lumea salsa. Printre acestea, remarcam si aniversarea unei scoli apreziate din Romania, din Cluj mai exact, Dance School Bailarte. Carolina si Cotiso – fondatorii scolii – alaturi de cursanti si prieteni vor sarbatori, intre 21 si 23 februarie 2014, cea de-a 5-a aniversare. Dance Glance le doreste cu tot dragul multi ani de dans de acum inainte!

1. Bailarte este una din cele cateva scoli de salsa din Romania care se aventureaza sa organizeze doua evenimente pe an: aniversarea scolii si Transilvania Salsa Fest. Cum reusiti si cine va ajuta?

Bineinteles ca nimic nu s-ar putea realiza fara suportul elevilor nostri si a scolilor prietene, iar dorinta noastra de a creste nivelul de salsa si dorinta oamenilor de a merge cat mai adanc in lumea aceasta cu totul magica ne motiveaza sa facem evenimente din ce in ce mai puternice si mai speciale.

2. Iti mai amintesti show-ul prezentat la prima aniversare, de emotiile de atunci?

Sincer nu imi aduc aminte de show-ul de la prima aniversare, insa stiu sigur ca emotiile de atunci le am si in prezent cand prezentam vreun show. Ce tin minte de la prima aniversare este un sentiment de evolutie mentala, de constientizare a importantei unui asemenea eveniment pentru elevii scolii noastre.

3. Care sunt cele mai importante schimbari prin care a trecut scoala din primul an pana acum?

Nu as spune ca BAILArte a suferit schimbari majore de-a lungul anilor, mai degraba imbunatatiri menite sa vina in intampinarea nevoilor cursantilor, atat la nivel dansant cat si pe partea sociala. La nivelul formatiei s-au mai petrecut schimburi de generatii, in fiecare an promovand si oameni noi pe scena alaturi de cei care rezista ani dupa ani, si reprezinta de fapt mandria noastra si imaginea scolii.

4. Ce invitati speciali aveti in acest an ?

Anul acesta va fi o aniversare pe masura celor 5 ani pe care ii implineste scoala. Ii avem invitati pe Fernando si Ayelen din Madrid, fosti campioni mondiali la Puerto Rico in 2009 si unii dintre cei mai apreciati instructori si dansatori din Spania si din lume. Ei vor fi pentru prima data in Romania si va fi un adevarat bootcamp in care ei vor preda 8 ore intense de salsa, pachanga, cha cha, afro rumba si chiar un curs de masterclass pentru performeri si viitori performeri, alaturi de workshop-uri de kizomba, bachata si workshop-uri surpriza predate de instructorii scolii noastre. Iar toate workshop-urile si petrecerile se vor tine intr-o sala de-a dreptul spectaculoasa, care poate duce pe parchetul ei fara stalpi peste 400 de dansatori. Va fi un eveniment cu totul special si, cu siguranta, mai mult decat o aniversare, la care sper sa participe cat mai multi dansatori din intreaga tara.

5. Care sunt planurile echipei Bailarte pentru urmatorul an?

Ne dorim sa fim sanatosi si sa putem participa la cat mai multe evenimente din tara si din afara si sa promovam, la randul nostru, prin propriile evenimente, fenomenul salsa in Romania si din Romania, respectiv sa atragem cat mai multi straini in cadrul lor, pentru ca diversitatea, stim cu totii, duce inevitabil spre o evolutie accelerata. Iar faptul ca suntem invitati, ca artisti, la evenimente, atat de salsa, cat si de kizomba, din Copenhaga sau Paris ne da de inteles ca suntem pe drumul cel bun si ne motiveaza sa muncim din ce in ce mai mult si sa ne placa tot mai tare ceea ce facem.

Mai multe detalii
Site Oficial Pagina Facebook Pagina Youtube

Leave a Reply

INTERVIURI