Home Stiri 10 evenimente de salsa din Romania la care trebuie sa participi


Startul unui nou an inseamna setarea unor rezolutii, de aceea Dance Glance s-a gandit sa vina in ajutorul vostru cu mici recomandari de evenimente pe care sa le adaugati pe lista de TO DO (sau TO ATTEND). Daca la inceputul lui 2015 v-am propus
20 de filme despre salsa pe care trebuie sa le vezi, anul acesta va propunem 10 evenimente cu si despre salsa din Romania, la care trebuie sa participati.

Am ales top 10 festivaluri, congrese sau aniversari + 1 eveniment SPECIAL. Sunt evenimente de mare anvergura, cu sute de participanti, organizate de scolile de salsa din Romania. La ele sunt invitati artisti de renume si dansatori de prim rang, iar organizatorii propun un desfasurator complex, pe durata mai multor zile, cu workshop-uri, show-uri senzationale si petreceri… dar cel mai important, sunt evenimente la care echipa Dance Glance a participat si pe care le recomanda 🙂

Bineinteles, acestea nu sunt singurele evenimente de acest gen din Romania, dar sunt cele care ne-au atras noua atentia.

1. Salsa Addicted Festival

SAF

Unde: Timisoara

Organizator: Dan Ceplinschi, Salsa Addicted

Perioada: 10 – 14 martie 2016

Descriere: cel mai longeviv festival international de salsa din Romania, care in 2016 va ajunge la cea de-a IX-a editie. SAF este un eveniment de prima clasa, la care organizatorii sai au adus in decursul anilor artisti in premiera in Romania, ca de exemplu: Franklin Diaz, Afrolatin Connection, Palamambo, YE Mamabo.

Mai multe detalii:

fb 50x50site-oficial

 

 

2. Danubian Salsa Festival

danubean

Unde: Galati

Organizator: Sueño Dance

Perioada: iunie, 2016 (TBD)

Descriere: un festival “tanar”, dar care rivalizeaza cu orice eveniment international de prima clasa. A intrat in calendarul evenimentelor de acest gen in 2014, dar a intrat in forta, aducandu-i pe cei de la Tropical Gem, dar si alte nume apreciate precum Dominican Power, Sara Lopez sau Tony Pirata & Sophie Fox. A doua editie a Danubian Salsa Festival a reunit peste 45 de artisti renumiti din 8 tari. In 2016 va avea loc cea de-a III-a editie, iar noi suntem curiosi cine o sa fie cap de afis.

Mai multe detalii:

fb 50x50

site-oficial

 

 

3. Salsa Factory Anniversary/Festival

sf

Unde: Bucuresti

Organizator: Salsa Factory

Perioada: noiembrie, 2016 (TBD)

Descriere: inca de la prima aniversare, scoala Salsa Factory si-a propus sa ridice stacheta si sa ofere cursantilor si nu numai, un eveniment aniversar demn de inclus in categoria festivalurilor. Asteptam cu drag aniversarea celui de-al 8-lea an 🙂

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

4. Transilvania Salsa Festival

transilvania

Unde: Cluj-Napoca

Organizator: Bailarte Dance School

Perioada: noiembrie, 2016 (TBD)

Descriere: un eveniment “sangeros”, in inima Transilvaniei, cu invitati aparte, la care distractia este la ea acasa.

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

5. Vama Veche Salsa Week & Kizomba

vama

Unde: Vama Veche

Organizator: Wilmark Dance Academy

Perioada: 1 – 8 august 2016

Descriere: daca nu stii ce planuri sa iti faci pentru vacanta de vara, atunci cumpara-ti de pe acum full pass la acest eveniment. Cuvantul care il defineste este DISTRACTIE. Ce iti poti dori mai mult decat o saptamana la Vama Veche si salsa. Ai grija: Ce se intampla in Vama, ramane in Vama!

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

6. Latin Escape – Sibiu

latin escape

Unde: Sibiu

Organizator: Latin Escape

Perioada: iulie, 2016 (TBD)

Descriere: un festival frumos, care si-a facut simtita prezenta prin artistii importanti invitati, de la Super Mario – The Million Moves Man (Anglia) sau Ronald si Alba (Spania), pana la Latin café Dance company sau Havana Club Orchestra. In plus, ofera o seara aparte si pune la dispozitia performerilor si a participantilor o scena in aer liber, amplasata in Piata Mica din Sibiu.

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

7. NapoCaliente Salsa Festival & Rueda de Casino Competition

rueda

Unde: Cluj-Napoca

Organizator: Salsa Caliente and Fiesta Cubana

Perioada: mai, 2016 (TBD)

Descriere: un eveniment de salsa, dar si o competitie de rueda la care o sa te distrezi copios. In fiecare an scolile de salsa din Romania participa in aceasta competitie si ne surprind cu show-uri aparte de rueda, dar si costume impresionante.

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

8. Salsa Place Carnaval

carnaval

Unde: Buzau

Organizator: Salsa Place

Perioada: iunie, 2016 (TBD)

Descriere: carnavalul de la Rio s-a mutat in Buzau! Te asteapta defilare prin oras cu tiruri decopertate si dansatori costumati de carnaval, trasuri, clovni, formatii instrumentale, majorete, percutionisti, petreceri la piscina, workshop-uri de salsa, samba, bachata, kizomba, reggaeton. Carnavalul are invitati speciali din tari exotice, precum Republica Dominicana, Brazilia, Italia, Franta, dar si zeci de dansatori din Romania. Te-am convins?

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

9. History of a lost Love DANCE Festival

history of a dance

Unde: Bucuresti

Organizator: Feel & Dance

Perioada: 14 – 18 aprilie 2016

Descriere: un eveniment elegant, care isi propune sa perinde participantii prin istoria dansului. Pentru 2016 au anuntat deja nume importante: Kwenda Lima (PORTUGAL), La Época (USA), Jorjet Alcocer (USA) si lista continua.

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

10. Salsa LINDA DANCE Festival

linda 2

Unde: Targoviste

Organizator: Salsa Linda

Perioada: decembrie, 2016

Descriere: daca esti curios cum se distreaza comunitatea de salsa de la Targoviste si cum se impleteste muzica latino cu cea populara, atunci esti asteptat la Salsa Linda Dance Festival.

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

 ***SPECIAL –  Congresul National de Salsa

congresul salsa

Unde: Brasov

Organizator: Salsa Picante

Perioada: ianuarie, 2017

Descriere: ianuarie inseamna pentru toti salseros din Romania prezenta la Congresul National de Salsa de la Brasov. Congresul marcheaza startul noului an pentru scolile de salsa autohtone. Este momentul in care majoritatea isi prezinta noile show-uri… este reuniunea salseros din Romania! Daca anul 2016 a insemnat un start nefericit pentru comunitate, din cauza amanarii evenimentului, suntem convinsi ca editia din 2017 o sa fie peste asteptarile tuturor. Trebuie sa participati si sa-l adaugati pe lista inca de pe acum 😉

Mai multe detalii:

fb 50x50 site-oficial

 

 

Leave a Reply

INTERVIURI